Madelein de Vries

Havo

Een school waar je jezelf mag zijn. Dat is het fijne van het Hondsrug College en oh ja, dat alle ‘bruggers’ in één gebouw zitten is ook erg prettig. Madelein de Vries uit Nieuw-Amsterdam weet precies waarom zij voor het Hondsrug College heeft gekozen. De twaalfjarige met groen haar was best nerveus toen ze de Open Dag van het Hondsrug College bezocht. Ik was een beetje bang voor commentaar omdat ik opviel met mijn haarkleur en dat gebeurde dus ook. Gelukkig werd dit direct aangepakt door een docent en toen was het ook voorbij.  Ik kan dus echt mezelf zijn op deze school dacht ik en dat had echt invloed op mijn keuze’, legt de havoleerling uit.

Niet nieuw

De school was niet helemaal nieuw, want haar broer en zus zitten er ook op. ‘Hun tips waren welkom maar het was zeker niet vanzelfsprekend dat ik daarom ook naar deze school zou gaan. Mijn advies is dan ook; vraag advies aan kinderen die het Hondsrug kennen maar laat je beslissing daar niet van af hangen’, aldus Madelein.

Midden in de samenleving

  • Ondernemend leren

  • Technologie

  • Maatschappelijk verantwoord

  • Techniek

  • Cultuur

Ondernemend leren

Op het Hondsrug College leer je bij alle opleidingen zoveel mogelijk in de praktijk. Natuurlijk zit je ook wel eens met je neus in de boeken, maar belangrijker is dat jij zelf ontdekt wat de wereld buiten de school te bieden heeft. Je bezoekt bedrijven, gaat in gesprek met ondernemers en start misschien wel je eigen zaak. Ondernemend leren, heet dat bij ons op school. Leren doe je tenslotte het beste door het zelf te doen.

Technologie

Bouw een oefen-app voor de brandweer, laat je eigen drone vliegen of scan een hunebed.  Als je van technologie houdt, kun je je hart ophalen op het Hondsrug College. Technologie is overal om je heen. In je smartphone, je iPad op school of de zelfscanner in de supermarkt.  Op dit gebied zijn er veel leuke en uitdagende banen te vinden. Onze school bereidt je daarop voor.

Maatschappelijk verantwoord

Het Hondsrug College is een school gebaseerd op protestants-christelijke principes. Respect voor de ander en je omgeving is voor ons erg belangrijk en dat komt in de lessen terug. Dat betekent ook dat we het goede voorbeeld geven. Op het gebied van gezondheid, bijvoorbeeld. In onze kantines zoek je tevergeefs naar een broodje braadworst of kroket. We kiezen voor broodjes gezond en gezonde sapjes.

Techniek

Ontdek de techniek achter zonnepanelen en windmolens. Zoek uit hoe je smartphone in elkaar zit. Het leuke is dat je voor de ontdekkingsreis door de moderne techniek vaak geen overal aan hoeft en smerige handen ook niet aan de orde zijn. Niks mis trouwens met degelijke beroepen als bijvoorbeeld timmerman of lasser. Ook hiervan brengen we je de fijne kneepjes bij.  Op het Hondsrug College zijn ze ook op technisch gebied van alle markten thuis.

Cultuur

Een museum bezoeken? Zelf een musical schrijven?  Je uitleven in de schoolband of zingen in het Hondsrugkoor?  Het kan allemaal op het Hondsrug College. Cultuur is namelijk helemaal niet saai of ingewikkeld maar vaak juist heel erg leuk. Wat te denken van breakdancen of rare hoeden maken? Je komt het tegen in de vakken Culturele- en Kunstzinnige Vorming, drama en muziek.