Harm-Jan Kuipers

Technasium havo

Harm-Jan Kuipers uit Tweede-Exloërmond heeft het aan zijn vrienden te danken dat hij leerling van het Hondsrug College is geworden. ‘Ik had echt geen idee welke school ik moest kiezen. Navraag bij vrienden die al op het Hondsrug College zaten hielp mij enorm. Zij waren enthousiast en vertelden me uitgebreid over hoe zo’n schooldag op de middelbare school er precies uitziet. Uiteindelijk heb ik mijn gevoel gevolgd en koos ik dus voor het Hondsrug College en daar heb ik het naar mijn zin’, legt de 13-jarige uit. Hij adviseert iedereen om op deze manier informatie in te winnen. 

Beste advies

'Het beste advies komt volgens mij van mensen die dagelijks op school rondlopen’. Harm-Jan koos voor het Technasium. Hier leer je samen met andere leerlingen samen ingewikkelde praktische problemen oplossen. ‘Daar leer je de techniek van de toekomst’ zeiden mijn ouders, en dat sprak mij erg aan.

Midden in de samenleving

  • Ondernemend leren

  • Technologie

  • Maatschappelijk verantwoord

  • Techniek

  • Cultuur

Ondernemend leren

Op het Hondsrug College leer je bij alle opleidingen zoveel mogelijk in de praktijk. Natuurlijk zit je ook wel eens met je neus in de boeken, maar belangrijker is dat jij zelf ontdekt wat de wereld buiten de school te bieden heeft. Je bezoekt bedrijven, gaat in gesprek met ondernemers en start misschien wel je eigen zaak. Ondernemend leren, heet dat bij ons op school. Leren doe je tenslotte het beste door het zelf te doen.

Technologie

Bouw een oefen-app voor de brandweer, laat je eigen drone vliegen of scan een hunebed.  Als je van technologie houdt, kun je je hart ophalen op het Hondsrug College. Technologie is overal om je heen. In je smartphone, je iPad op school of de zelfscanner in de supermarkt.  Op dit gebied zijn er veel leuke en uitdagende banen te vinden. Onze school bereidt je daarop voor.

Maatschappelijk verantwoord

Het Hondsrug College is een school gebaseerd op protestants-christelijke principes. Respect voor de ander en je omgeving is voor ons erg belangrijk en dat komt in de lessen terug. Dat betekent ook dat we het goede voorbeeld geven. Op het gebied van gezondheid, bijvoorbeeld. In onze kantines zoek je tevergeefs naar een broodje braadworst of kroket. We kiezen voor broodjes gezond en gezonde sapjes.

Techniek

Ontdek de techniek achter zonnepanelen en windmolens. Zoek uit hoe je smartphone in elkaar zit. Het leuke is dat je voor de ontdekkingsreis door de moderne techniek vaak geen overal aan hoeft en smerige handen ook niet aan de orde zijn. Niks mis trouwens met degelijke beroepen als bijvoorbeeld timmerman of lasser. Ook hiervan brengen we je de fijne kneepjes bij.  Op het Hondsrug College zijn ze ook op technisch gebied van alle markten thuis.

Cultuur

Een museum bezoeken? Zelf een musical schrijven?  Je uitleven in de schoolband of zingen in het Hondsrugkoor?  Het kan allemaal op het Hondsrug College. Cultuur is namelijk helemaal niet saai of ingewikkeld maar vaak juist heel erg leuk. Wat te denken van breakdancen of rare hoeden maken? Je komt het tegen in de vakken Culturele- en Kunstzinnige Vorming, drama en muziek.