Vwo - atheneum en gymnasium

Leerlingen in het vwo kunnen verder studeren in het wetenschappelijk onderwijs (universiteit) of het hbo. Een leerling wordt toegelaten als het advies van de basisschool in die richting wijst. Aansluitend op het advies van de basisschool nemen we begin april een plaatsingsadviesonderzoek af. Zo wordt de keuze van de juiste vwo-stroom makkelijker.

Op- of afstroom blijft tot en met klas 3 steeds mogelijk.

Vwo 1, 2 en 3 kennen een breed verplicht vakkenaanbod. Heel belangrijk voor de algemene ontwikkeling.

Aan het eind van de derde klas moeten alle leerlingen een profielkeuze maken. De decaan adviseert en assisteert bij het maken van die keuze.

Er zijn 4 profielen:

  • natuur en techniek
  • natuur en gezondheid
  • economie en maatschappij
  • cultuur en maatschappij
 
Gymnasium

Het Gymnasium is de opleiding voor de goede vwo-leerling die gemakkelijk en zelfstandig leert. Op het Gymnasium krijg je ook de vakken Grieks, Latijn en Klassieke Culturele Vorming (mythologie, geschiedenis, filosofie, theater, kunst). Inzet en doorzettingsvermogen zijn belangrijk! Je krijgt er een uitdagende opleiding voor terug! En een prachtig Gymnasiumdiploma!

Vwo leerlingen kunnen meteen vanaf het eerste leerjaar de Technasiumopleiding volgen.

Vwo leerlingen kunnen op vrijwillige basis deelnemen aan het Anglia programma

Vwo leerlingen kunnen op vrijwillige basis deelnemen aan Ondernemend Leren 

Vwo leerlingen kunnen meteen in het eerste leerjaar  voor ICT Lyceum kiezen

Meer weten?

Meer informatie over het vwo kun je vinden in onderstaande brochures en informatie film.

 

Midden in de samenleving

  • Ondernemend leren

  • Technologie

  • Maatschappelijk verantwoord

  • Techniek

  • Cultuur

Ondernemend leren

Op het Hondsrug College leer je bij alle opleidingen zoveel mogelijk in de praktijk. Natuurlijk zit je ook wel eens met je neus in de boeken, maar belangrijker is dat jij zelf ontdekt wat de wereld buiten de school te bieden heeft. Je bezoekt bedrijven, gaat in gesprek met ondernemers en start misschien wel je eigen zaak. Ondernemend leren, heet dat bij ons op school. Leren doe je tenslotte het beste door het zelf te doen.

Technologie

Bouw een oefen-app voor de brandweer, laat je eigen drone vliegen of scan een hunebed.  Als je van technologie houdt, kun je je hart ophalen op het Hondsrug College. Technologie is overal om je heen. In je smartphone, je iPad op school of de zelfscanner in de supermarkt.  Op dit gebied zijn er veel leuke en uitdagende banen te vinden. Onze school bereidt je daarop voor.

Maatschappelijk verantwoord

Het Hondsrug College is een school gebaseerd op protestants-christelijke principes. Respect voor de ander en je omgeving is voor ons erg belangrijk en dat komt in de lessen terug. Dat betekent ook dat we het goede voorbeeld geven. Op het gebied van gezondheid, bijvoorbeeld. In onze kantines zoek je tevergeefs naar een broodje braadworst of kroket. We kiezen voor broodjes gezond en gezonde sapjes.

Techniek

Ontdek de techniek achter zonnepanelen en windmolens. Zoek uit hoe je smartphone in elkaar zit. Het leuke is dat je voor de ontdekkingsreis door de moderne techniek vaak geen overal aan hoeft en smerige handen ook niet aan de orde zijn. Niks mis trouwens met degelijke beroepen als bijvoorbeeld timmerman of lasser. Ook hiervan brengen we je de fijne kneepjes bij.  Op het Hondsrug College zijn ze ook op technisch gebied van alle markten thuis.

Cultuur

Een museum bezoeken? Zelf een musical schrijven?  Je uitleven in de schoolband of zingen in het Hondsrugkoor?  Het kan allemaal op het Hondsrug College. Cultuur is namelijk helemaal niet saai of ingewikkeld maar vaak juist heel erg leuk. Wat te denken van breakdancen of rare hoeden maken? Je komt het tegen in de vakken Culturele- en Kunstzinnige Vorming, drama en muziek.