Doe- en infoavonden november 2023

Zit jij in groep 8 en willen jij en je ouder(s)/verzorger(s) graag weten wat het Hondsrug College allemaal te bieden heeft? Dan ben jij, samen met je ouder(s)/verzorger(s), welkom op onze doe- en infoavonden!

Tijdens deze avonden kan je alvast kennismaken met onze school. Deze avond wordt er lesgegeven door een aantal van onze docenten en kan je alvast verschillende lessen volgen bij ons op school.

Terwijl jij verschillende lessen volgt kunnen je ouders, na een algemeen deel, een paar korte voorlichtingen kiezen waarbij ze meer te weten kunnen komen over onze school. Dit kan zijn over mavo, havo of vwo maar ook over onze vakcolleges. Ook zijn er voorlichtingen over bijvoorbeeld ons ICT-lyceum, ons Technasium, ons gymnasium en vwo+ of kunnen ze te weten komen wat SOL is. Daarnaast willen we ook graag vertellen welke ondersteuning wij bieden op school als het jou, om wat voor reden dan ook, allemaal niet zo goed lukt om goed voor school bezig te zijn.

Dit jaar (2023) zijn de avonden op 6 en 14 november en beide avonden beginnen om 19.00 uur in gebouw De Es.

 

Aanmelden voor doe- en infoavonden

We willen jou vragen om je in te schrijven voor de lessen die je zou willen volgen. Ook willen wij je ouder(s)/verzorger(s) vragen om zich in te schrijven voor de voorlichtingen die zij zouden willen volgen. We kunnen jou en jouw ouder(s)/verzorger(s) dan gelijk naar het juiste gebouw sturen en kunnen ervoor zorgen dat er plek genoeg is voor iedereen.

Klik hier om je aan te melden.

 

Je bent van harte welkom!

 

Midden in de samenleving

  • Ondernemend leren

  • Technologie

  • Maatschappelijk verantwoord

  • Techniek

  • Cultuur

Ondernemend leren

Op het Hondsrug College leer je bij alle opleidingen zoveel mogelijk in de praktijk. Natuurlijk zit je ook wel eens met je neus in de boeken, maar belangrijker is dat jij zelf ontdekt wat de wereld buiten de school te bieden heeft. Je bezoekt bedrijven, gaat in gesprek met ondernemers en start misschien wel je eigen zaak. Ondernemend leren, heet dat bij ons op school. Leren doe je tenslotte het beste door het zelf te doen.

Technologie

Bouw een oefen-app voor de brandweer, laat je eigen drone vliegen of scan een hunebed.  Als je van technologie houdt, kun je je hart ophalen op het Hondsrug College. Technologie is overal om je heen. In je smartphone, je iPad op school of de zelfscanner in de supermarkt.  Op dit gebied zijn er veel leuke en uitdagende banen te vinden. Onze school bereidt je daarop voor.

Maatschappelijk verantwoord

Het Hondsrug College is een school gebaseerd op protestants-christelijke principes. Respect voor de ander en je omgeving is voor ons erg belangrijk en dat komt in de lessen terug. Dat betekent ook dat we het goede voorbeeld geven. Op het gebied van gezondheid, bijvoorbeeld. In onze kantines zoek je tevergeefs naar een broodje braadworst of kroket. We kiezen voor broodjes gezond en gezonde sapjes.

Techniek

Ontdek de techniek achter zonnepanelen en windmolens. Zoek uit hoe je smartphone in elkaar zit. Het leuke is dat je voor de ontdekkingsreis door de moderne techniek vaak geen overal aan hoeft en smerige handen ook niet aan de orde zijn. Niks mis trouwens met degelijke beroepen als bijvoorbeeld timmerman of lasser. Ook hiervan brengen we je de fijne kneepjes bij.  Op het Hondsrug College zijn ze ook op technisch gebied van alle markten thuis.

Cultuur

Een museum bezoeken? Zelf een musical schrijven?  Je uitleven in de schoolband of zingen in het Hondsrugkoor?  Het kan allemaal op het Hondsrug College. Cultuur is namelijk helemaal niet saai of ingewikkeld maar vaak juist heel erg leuk. Wat te denken van breakdancen of rare hoeden maken? Je komt het tegen in de vakken Culturele- en Kunstzinnige Vorming, drama en muziek.