Groep 8

Als je in groep 8 zit, beleef je een spannende tijd. Voor jou en je ouders is het moment gekomen om een school voor voortgezet onderwijs te kiezen. Misschien wel het Hondsrug College. Wanneer je straks naar het voortgezet onderwijs gaat, zul je zien dat je wereld snel verandert. Je bent je oude vertrouwde klas kwijt en krijgt te maken met verschillende lokalen en wisselende docenten voor allerlei vakken. De school is ook veel groter dan je bent gewend. Je bent straks als brugklasser één van de kleintjes in een grote school, terwijl je nu één van de grootsten bent op een kleine, overzichtelijke school. Maar het is ook een hele leuke uitdaging. Vreemde talen leren, kennis maken met wiskunde en scheikunde. Huiswerk maken. Nieuwe mensen leren kennen. Je talenten ontwikkelen, ontdekken waar je goed in bent en er achter komen wat je nog niet zo goed kunt.

We willen jou en natuurlijk je ouders/verzorgers graag uitleggen hoe het er bij ons op school aan toe gaat, maar je wilt natuurlijk ook graag weten of het wel gezellig is op je nieuwe school. Tijdens de 'Open Dag' vertellen we je het een en ander over onze school en maken we je alvast een beetje wegwijs. Naast onze Open Dag organiseren we nog meer activiteiten waaraan jij en/of je ouders/verzorgers kunnen deelnemen. Op deze speciale groep 8 pagina's kun je die vinden.

 

Midden in de samenleving

  • Ondernemend leren

  • Technologie

  • Maatschappelijk verantwoord

  • Techniek

  • Cultuur

Ondernemend leren

Op het Hondsrug College leer je bij alle opleidingen zoveel mogelijk in de praktijk. Natuurlijk zit je ook wel eens met je neus in de boeken, maar belangrijker is dat jij zelf ontdekt wat de wereld buiten de school te bieden heeft. Je bezoekt bedrijven, gaat in gesprek met ondernemers en start misschien wel je eigen zaak. Ondernemend leren, heet dat bij ons op school. Leren doe je tenslotte het beste door het zelf te doen.

Technologie

Bouw een oefen-app voor de brandweer, laat je eigen drone vliegen of scan een hunebed.  Als je van technologie houdt, kun je je hart ophalen op het Hondsrug College. Technologie is overal om je heen. In je smartphone, je iPad op school of de zelfscanner in de supermarkt.  Op dit gebied zijn er veel leuke en uitdagende banen te vinden. Onze school bereidt je daarop voor.

Maatschappelijk verantwoord

Het Hondsrug College is een school gebaseerd op protestants-christelijke principes. Respect voor de ander en je omgeving is voor ons erg belangrijk en dat komt in de lessen terug. Dat betekent ook dat we het goede voorbeeld geven. Op het gebied van gezondheid, bijvoorbeeld. In onze kantines zoek je tevergeefs naar een broodje braadworst of kroket. We kiezen voor broodjes gezond en gezonde sapjes.

Techniek

Ontdek de techniek achter zonnepanelen en windmolens. Zoek uit hoe je smartphone in elkaar zit. Het leuke is dat je voor de ontdekkingsreis door de moderne techniek vaak geen overal aan hoeft en smerige handen ook niet aan de orde zijn. Niks mis trouwens met degelijke beroepen als bijvoorbeeld timmerman of lasser. Ook hiervan brengen we je de fijne kneepjes bij.  Op het Hondsrug College zijn ze ook op technisch gebied van alle markten thuis.

Cultuur

Een museum bezoeken? Zelf een musical schrijven?  Je uitleven in de schoolband of zingen in het Hondsrugkoor?  Het kan allemaal op het Hondsrug College. Cultuur is namelijk helemaal niet saai of ingewikkeld maar vaak juist heel erg leuk. Wat te denken van breakdancen of rare hoeden maken? Je komt het tegen in de vakken Culturele- en Kunstzinnige Vorming, drama en muziek.