Gouden Schoolkantine Schaal voor Hondsrug College

Het Hondsrug College heeft voor de derde keer de gouden Schoolkantine Schaal in de wacht gesleept. De schaal wordt jaarlijks uitgereikt door het voedingscentrum. Het is een beloning voor scholen die werk maken van een gezonde levensstijl.

Gezond maar lekker

Bijna honderd procent van het kantineaanbod op het Hondsrug College bestaat tegenwoordig uit gezonde broodjes, zuivel en fruit. ‘Onze leerlingen zijn tevreden en daarmee bewijzen we dat gezond ook lekker kan zijn', vertelt kantinemedewerker Amra Huseljic.

Water

Bovendien zijn in alle gebouwen van de Emmer scholengemeenschap de snoepautomaten uitgebannen en  hebben de frisdrankmachines plaatsgemaakt voor watertappunten. Hier kunnen  leerlingen hun eigen flesjes vullen. ‘Het was vanzelfsprekend om tijdens de pauze cola te kopen. Gelukkig waren leerlingen en leraren snel aan de nieuwe situatie gewend. We willen de schaal graag een vierde keer binnenhalen. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we blijven verbeteren. Dat gaan we als Hondsrug College dan ook zeker doen.’

 

Foto Frank Renirie

Gouden Schoolkantine Schaal voor Hondsrug College