Daniëlle Bakhuis geïnspireerd door leerlingen Hondsrug College

'Ik heb er weer van genoten.’  Daniëlle Bakhuis geniet nog na van haar jaarlijkse bezoek aan het Hondsrug College Deze week ging ze in gesprek met leerlingen uit vwo-3. De schrijfster van onder meer De bloedzomer van 1997 en Clownsnacht, is al jaren vaste gast op school.  

Het bezoek is voor haar beslist geen verplicht nummer, maar juist de perfecte plek om inspiratie op te doen. ‘Als je voor jongeren schrijft dan moet je ook weten wat ze bezighoudt. Ze gaven een paar jaar geleden aan dat mijn boeken wel iets enger mochten. Nu, dat hoefden ze geen twee keer te zeggen. Als horrorfan is dat een kolfje naar mijn hand. Het was lastiger geweest als ze meer over voetbal hadden willen lezen. Daar heb ik niet veel mee,’ lacht ze.  

Lezen is leuk 

Daniëlle Bakhuis is niet de enige schrijver die langskomt. De scholengemeenschap wil laten zien dat lezen leuk kan zijn. Uitleg van en vragen stellen aan schrijvers helpt daarbij. Laatst gaf Margje Woodrow daarom een gastles aan havo-3. Buddy Tegenbosch volgt in juni, hij gaat het gesprek aan met mavoleerlingen.

 

Foto Esther Kerkhoven

Daniëlle Bakhuis geïnspireerd door leerlingen Hondsrug College