Open Dag Hondsrug College ouderwets gezellig

Druk en ouderwets gezellig. Dat is de conclusie na de jaarlijkse Open Dag van het Hondsrug College. Wekenlang werd onder hoogspanning gewerkt aan alle voorbereidingen. Een Open Dag is tenslotte het visitekaartje van de school, en dus moest alles tiptop in orde zijn. Dat bleek prima gelukt, want de duizenden bezoekers roemden de sfeer en gastvrijheid op school. De tassen werden gevuld met informatiemateriaal en docenten werden bestookt met vragen.

Indrukken

Na een uitgebreide tour door de schoolgebouwen was een flesje frisdrank in gebouw De Brink meer dan welkom. Maar met het hoofd vol indrukken zat een uitgebreide reactie er niet altijd meer in. Op de vraag aan een van de Hondsrug scholieren in spe wat hij tot nu toe van de school vond, volgde een kort en krachtig “leuk!”, daarna ging het met gezwinde spoed verder.

Volgend jaar weer

Isa uit Emmen vond het Hondsrug College zo leuk dat ze volgend jaar weer naar de Open Dag komt. De tienjarige uit groep zeven wil dit jaar de twee leukste middelbare scholen uitkiezen. Daar gaat ze in 2024 weer kijken om dan een beslissing te nemen. Lian uit Nieuw-Dordrecht heeft alle schoolgebouwen bekeken en stelt vast dat hij sport en wiskunde het leukst vond. Toch is de elfjarige het meest enthousiast over het lasergamen.’ Dat heb ik op geen andere school gezien, echt cool.’

Noa van elf uit Emmen is dol op sport en wiskunde. Maar ook Engels, Frans, Duits en Techniek vindt ze leuk. Ze genoot er daarom ook van om een telefoonhouder met verlichting in elkaar te knutselen. ‘Eigenlijk was alles leuk om te zien. Het was echt leuk en gezellig hier.’ Of ze volgend jaar dagelijks het Hondsrug College bezoekt weet ze nog niet. Ze twijfelt nog tussen het Carmel College en het Hondsrug. Gelukkig kan ze er nog een paar nachtjes over slapen.

 

Bekijk voor een sfeerimpressie ook het fotoalbum van de Open Dag.

Open Dag Hondsrug College ouderwets gezellig