Brons voor Hondsrug College bij regionale techniekwedstrijd

Het Hondsrug College is onlangs op de derde plaats geëindigd tijdens de eerste regionale techniekwedstrijd in Emmen. Tweedejaars vmbo-leerlingen van scholen uit Emmen en Ter Apel bestreden elkaar met zelfgebouwde elektrische karts.

De wedstrijd maakte onderdeel uit van het regioplan Sterk Techniekonderwijs. Doel daarvan meer jongeren te laten kiezen voor een technische opleiding. Op die manier daalt het tekort aan technische vakkrachten. RSG Ter Apel ging er in de voormalige busremise met de wisselbeker vandoor en PRO Emmen werd tweede. Aan het Hondsrug College de taak om volgend jaar sportief revanche te nemen.

Hindernisbaan 

De karts moesten een hindernisbaan met opdrachten afleggen. Zoals een wiel verwisselen, slalom, over een wipwap, achteruit inparkeren, stop en go en ringsteken. Het hoogtepunt was een race op een groot circuit.

Leuk en sociaal 

‘Het niet alleen de bedoeling om te laten zien hoe leuk techniek is, maar ook om te leren samenwerken. Dat laatste is prima gelukt constateert docent Ruud Bennaars: ‘Toen een team een onderdeel vergeten bleek te zijn kregen ze spontaan hulp van de concurrent, echt sociaal.’ 

Het evenement was volgens Ruud Bennaars in alle opzichten een succes.’ Volgend jaar gaan de scholen opnieuw de strijd aan en doen ook niet Drentse scholen mee. ‘Een school uit Ede had van de wedstrijd gehoord en kwam kijken. Ze melden zich gelijk aan voor 2023.’

Brons voor Hondsrug College bij regionale techniekwedstrijd