Hondsrug College krijgt vrolijke sportveldjes

Lekker voetballen, een potje basketballen of gewoon rondhangen. Het kan vanaf komend schooljaar op en rondom de nieuwe sportveldjes bij gebouw De Es en De Marke. Op beide plaatsen komen namelijk zogeheten sepcourts. Dit zijn vrolijk gekleurde kunststof sportvelden, voorzien van een boarding waar je op kunt zitten.

De nieuwe sportveldjes zijn zo gemaakt dat er ook als het regent op gespeeld kan worden. Ook komt er een uitleenpunt voor sportmaterialen. Bij gebouw De Marke komen straks bovendien twee tafeltennistafels te staan. Ook bij gebouw De Brink zijn plannen voor een nieuw sportveldje.

Bruisen

'Het wordt een plek om lekker te sporten. We vragen onder meer de basketbalvereniging, baseball5 en voetbalverenigingen om clinics te komen geven. Het gaat straks echt bruisen op en rond de nieuwe sportveldjes en dat is fijn want de kinderen hebben door corona al te lang binnen gezeten', zegt sportleraar Marije Panneman.

Ontmoetingsplek

Met de komst van de nieuwe sportveldjes gaat een lang gekoesterde wens van Marije en haar collega's in vervulling. Ze zien dat er op de pleinen weinig voor de kinderen te doen was. 'Veel meer dan een beetje rondlopen of rondhangen zit er nu niet in. Dat gaat anders worden'.  Ik verwacht echt dat een ontmoetingsplek gaat worden.'

 

Foto: Zoneparc b.v.

Hondsrug College krijgt vrolijke sportveldjes