Emmer Hondsrug College kleurt paars

Het was vrijdag dresscode paars op het Hondsrug College. Een mooie paarse trui, een sfeervolle blouse, alles mocht, als het maar paars was. Daarnaast was er onder meer paarse sfeerverlichting en werden er gelijk gekleurde cupcakes geserveerd. Liefhebbers konden zelfs hun nagels paars laten lakken.   

Vrijheid

De school stond op deze manier stil bij Paarse Vrijdag. Dit is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. Lang niet iedereen voelt zich namelijk thuis in het vakje ‘man’ of vakje ‘vrouw’. Door elk jaar op de tweede vrijdag in december de school paars te kleuren, zetten de scholieren hun wensen kracht bij.

Regenboogvlag

Vwo-leerling Jelte Diks was op het Hondsrug College een van de initiatiefnemers voor Paarse Vrijdag. Hij is enthousiast over het verloop van deze bijzondere dag. ’Het was geweldig om te zien dat iedereen meedeed. Er was bijna geen andere kleur dan paars te zien. Bovendien hing de regenboogvlag in top en speelde een band liefdesliedjes. Het was echt een dag om nooit te vergeten.’ Zelf droeg de 14-jarige een speciaal voor Paarse Vrijdag uitgezochte paarse trui.

Aanspreekpunt

Een keer per jaar stilstaan bij seksuele en genderdiversiteit is voor de leerlingen niet genoeg. Daarom komt er op school een aanspreekpunt voor kinderen die vragen hebben over hun seksuele identiteit. Jelte: ‘Niet iedereen heeft vrienden waar hij of zij dit soort zaken mee kan bespreken. We staan daarom klaar om even bij te praten of voor een gesprek over problemen. Het is fijn dat we van deschoolleiding alle steun en medewerking krijgen.’

Emmer Hondsrug College kleurt paars