Leerlingen Hondsrug College massaal geslaagd voor veiligheidsdiploma

Leerlingen van het Hondsrug College zijn massaal geslaagd voor hun VCA-veiligheidsdiploma. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Bijna zeventig procent van de ruim honderd deelnemers behaalde het felbegeerde diploma. Het gaat om tweede-, derde- en vierdejaars vmbo-techniekleerlingen. Zij leerden hoe gevaarlijke situaties en handelingen op de werkvloer te herkennen én daarmee om te gaan.

Noodzaak

Het bezit van een VCA-certificaat is noodzakelijk om op een bouwplaats te mogen werken. Techniekdocent Dennis Schimmel van het Hondsrug College: "Met dit 'diploma' kunnen de tweedejaars volgend schooljaar met een gerust hart aan hun stage beginnen. Daar komt bij dat je de cursus niet meer op de vervolgopleiding hoeft te volgen. Die tijd kan dus weer in je studie gestoken worden."

Gratis

Het Hondsrug College is de enige school in Emmen die deze cursus gratis aan haar leerlingen beschikbaar stelt. "Wij bieden onze leerlingen iets extra's aan. Iets dat hen tijdens een vervolgopleiding van pas komt. Denk aan bijvoorbeeld EHBO maar ook VCA dus," aldus Schimmel.

Leerlingen Hondsrug College massaal geslaagd voor veiligheidsdiploma