Hondsrug College prolongeert gouden Schoolkantine Schaal

Het Hondsrug College heeft als enige school in Emmen voor de tweede keer de gouden Schoolkantine Schaal in de wacht gesleept. Dit is een jaarlijkse erkenning van het Voedingscentrum voor het nadrukkelijke werk dat de school maakt van een gezonde leefstijl voor zijn leerlingen.

Gezond maar lekker

In de praktijk betekent dit dat ongezonde snacks zijn ingeruild voor een gezonde, maar niet minder lekkere versnapering. Ruim 80 procent van het kantineaanbod in het Hondsrug College bestaat tegenwoordig uit gezonde broodjes, zuivel en fruit.

Trots

Kantinechef Kees Dijkstra is blij dat de gouden Schoolkantine Schaal de 'prijzenkast' van het Hondsrug College niet hoeft te verlaten. "De erkenning is zeker niet vanzelfsprekend. De jury was kritisch. Ze wilden zien dat het Hondsrug College nog steeds werk maakt van gezond eten. Dat doen we zeker."

Watertappunten

De snoepautomaten zijn de deur uit en frisdrankmachines zijn uitgebannen. Tegenwoordig zijn in de hele school watertappunten waar leerlingen hun eigen flesje kunnen vullen. "Met zijn allen blijven we bezig het kantineaanbod gezonder te maken. Het is echt een sport geworden en dat past weer perfect bij gezond leven", aldus Dijkstra.