Hondsruggers lopen alternatieve 4 mijl van Emmen 

Dit jaar geen bont gezelschap leerlingen en docenten die in een lange sliert door Emmen rennen: de traditionele 4 mijl van Emmen is in verband met corona geschrapt. De gymsectie van onze school komt daarom met een alternatief: Zij daagt iedereen op het Hondsrug College uit de bijna zeven kilometer op eigen houtje af te leggen. Dus geen enthousiast publiek onderweg waar je nieuwe energie van krijgt en ook geen bloemen bij de finish. Dat maakt het lopen volgens gymdocent Rutger Damhuis nog zwaarder dan tijdens de traditionele 4 Mijl van Emmen.    

Registratie 

Iedereen mag zelf weten waar en wanneer er gelopen wordt, als het maar voor 23 mei gebeurt. Bedoeling is dat je de persoonlijke 4 Mijl registreert met een gratis app zoals Strava of Runkeeper. Op die manier wordt de gelopen afstand en tijd officieel vastgelegd. Daarnaast stuur je ook een selfie mee van na je prestatie. 

Bewijs 

Na het volbrengen van deze prestatie mail je de gegevens naar hrc4mijl@hondsrugcollege.nl, met een screenshot van de resultaten als bewijs. Deze informatie moet uiterlijk 23 mei binnen zijn. Rutger Damhuis: ‘We hopen echt op massale deelname. En iedere loper krijgt een leuke herinnering aan deze bijzondere editie.' Om beginnende lopers een eindje op weg te helpen is er voor hen een speciaal oefenschema.