Sitcom Wachten op de bel

Lekker lachen om het ‘dagelijks leven’ op het Emmer Hondsrug College net voor de kerstvakantie? Volg dan via de Facebookpagina van de school de door leerlingen en docenten gemaakte kerstsitcom ‘Wachten op de bel’.

Online 

Wachten op de bel is sinds vandaag (maandag 14 december) rond het middaguur te zien op Facebook. Tot en met vrijdag komt elke dag een nieuwe aflevering van vijf minuten online. Mocht u geen Facebook hebben, we plaatsen de aflevering ook hier bij dit bericht en werken dit dagelijks bij als de nieuwe afleveringen verschijnen.

Lekker lachen  

Deze coproductie van leerlingen en leraren productie vervangt dit jaar de kerstmusical. “Het is een comedyserie die een aantal typische stereotypen over school pakt en deze enorm uitvergroot. Gewoon lekker lachen om een fictief gezin met kinderen op het Hondsrug College, in de drukke dagen voor Kerst,“ aldus economiedocent René Katerbarg. Hij schreef ‘Wachten op de Bel’ samen met zijn collega, theaterdocent Richard de Vries.    

Megaproductie

“Het maken van de sitcom is de grootse mediaproductie die leerlingen en docenten op het Hondsrug College ooit gemaakt hebben. In totaal werkte er een team van zeventig man aan". Volgens Katerbarg is niet alleen het acteerwerk van leerlingen uit de kunst, hij is ook vol lof over de techniek: “We hebben met drie camera’s tegelijk kunnen filmen. In korte tijd een geweldige huiskamer als decor kunnen bouwen en ook het geluid en licht zijn perfect. Kortom we hebben alle reden om trots te zijn.“

Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3
Aflevering 4
Aflevering 5 (laatste)