Oud- leerling en Tweede-kamerlid Anne Kuik wil in gesprek met Hondsruggers

Anne Kuik Tweede kamerlid voor het CDA en oud-leerling van het Hondsrug College komt graag naar Emmen om met leerlingen in gesprek te gaan over politiek. Ze wil graag uitleggen dat politiek zeker niet alleen voor volwassenen belangrijk is. Volgend jaar zijn er Tweede Kamerverkiezingen en Anne staat op plaats vier van de CDA-kandidatenlijst. Ze is daarmee ook na de verkiezingen zeker van een plek in het parlement.

Vwo-diploma

Anne behaalde in 2005 haar vwo-diploma op onze school en ging rechten studeren in Groningen. Via de gemeenteraad van de Martinistad belandde ze drie jaar geleden in de Tweede Kamer. Een bezoek aan het Hondsrug College is voor haar belangrijk omdat ze zich in Den Haag onder meer met jongerenzaken bezighoudt. 'Ik ben heel benieuwd wat voor de leerlingen van mijn oude school belangrijk is. Daar kan ik mijn voordeel mee doen in de Tweede Kamer.'

Hondsrug niet vergeten

Het Hondsrug College is ze zeker nog niet vergeten. "Tijdens maatschappijleer kreeg ik interesse in politiek. De basis voor mijn werk ligt dus in de Marke", aldus de oud-leerling. Als het aan haar ligt komt ze dus zeker een keer naar onze school. "Ik werk dan wel in Den Haag maar voel me honderd procent Noorderling. Ik woon in Groningen, kom uit Nieuw-Amsterdam en heb ook familie in Friesland. De binding met dit mooie gebied is dus wel in orde", lacht ze.