Ondanks corona toch feestelijke diploma-uitreiking voor Hondsrug leerlingen

Geen centraal eindexamen, geen galafeest, kortom, het afscheid van school dreigde door de corona-crisis voor honderden Hondsrug-leerlingen als een nachtkaars uit te gaan. Dat nooit, dachten docenten en organiseerden een drive-thru als alternatieve diploma-uitreiking.

Auto's vol geslaagden

Maandag was het als eerste de beurt aan de inmiddels oud-mavoleerlingen. Geen afgeladen schoolzaal dit jaar, maar een lange rij auto's vol geslaagden op de parkeerplaats van het Fletcher-hotel. De gediplomeerden konden vanuit de auto luisteren naar speeches én een persoonlijke felicitatie van burgemeester Eric van Oosterhout. Daarna werden per rij auto's de diploma's uitgereikt en was het 'vol gas' op weg naar de discotent waar letterlijk en figuurlijk een klein feestje gebouwd kon worden.

Alles uit de kast

Docenten hadden alles uit de kast gehaald om er een spetterend, maar vooral ook verrassend afscheid van te maken. En dat lukte in elk geval bij Naleen Musikli. De kersverse oud-leerling kwam naar school om haar mavodiploma op te halen. Ze had wel verwacht dat er iets ging gebeuren maar dacht dat er een extra feestelijke bijeenkomst in school zou zijn. "Dit had ik echt niet verwacht. Het is wel spannend en bijzonder en zo is er toch nog iets speciaals want het galafeest ging ook al niet door. Ja, dit is echt superleuk," aldus de stralende geslaagde.

Mooi afscheid

Een paar auto's verderop zat Senna Stoffers vrolijk mee te swingen op de vrolijke beats die voor extra sfeer zorgden.  "Ik wist niet wat te verwachten, maar hoopte wel op iets aparts en dat valt bepaald niet tegen. Een mooi afscheid," riep ze nog, terwijl de auto optrok en dat dik verdiende diploma weer een paar meter dichterbij kwam. Na het tekenen en het feestje in de discotent, werd er nog even flink getoeterd, waarna Senna en haar familie het mavodiploma gingen vieren met een sfeervol etentje. Een succesvol initiatief dus, dat de komende dagen een vervolg krijgt voor de andere opleidingen.