Hondsrug College haalt Gouden Schoolkantineschaal 2020 binnen

Emmen - Het Hondsrug College heeft de Gouden Schoolkantineschaal in de wacht gesleept. De school maakt nadrukkelijk werk van een gezonde leefstijl voor haar leerlingen en die aanpak is door het Voedingscentrum beloond. In de praktijk betekent dit dat ongezonde snacks zijn ingeruild voor gezonde, maar niet minder lekkere versnaperingen. Ruim 80 procent van het kantineaanbod op het Hondsrug College bestaat tegenwoordig uit gezonde broodjes, zuivel en fruit. 

Trots

De schaal is een erkenning voor het werk van het Hondsrug kantineteam, waaronder Kees Dijkstra. 'Met zijn allen zijn we al jaren bezig het kantineaanbod gezonder te maken. Dat kan alleen als het hele team erachter staat. Dat is op het Hondsrug College zeker het geval'. Als voorbeeld noemt Dijkstra de colaverkoop. Vroeger gingen er wekelijks honderden liters cola door. Tegenwoordig zijn in de hele school watertappunten waar leerlingen hun eigen flesjes kunnen vullen. Hierdoor is de colaverkoop met tachtig procent afgenomen.

Ideaal

Met de Gouden Schoolkantineschaal in bezit is de school nog maar een stap verwijderd van haar einddoel, namelijk het predicaat 'ideale kantine'. Om dat te bereiken mogen er alleen maar producten van de Schijf van Vijf op het menu staan. Naast snacks moet ook frisdrank en snoep in de ban worden gedaan. Wanneer de school aan deze voorwaarde voldoet kan Dijkstra nog niet zeggen.