Hondsrug-docent landelijk onderwijs ambassadeur

Emmen - Economiedocent René Katerbarg is trots op zijn vak en iedereen mag dit weten. Daarom maakt hij, samen met twee bevriende docenten, YouTube-video's met handige tips over lesgeven. Het gaat om vlotte en vaak humoristische filmpjes die startende docenten kunnen helpen bij hun lessen. De bijdragen met als titel Episch Onderwijs zijn al duizenden keren bekeken.

Ambassadeur

Dit viel ook het Ministerie van Onderwijs op dat docenten zocht voor een campagne om het onderwijs op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Het ministerie benoemde de Hondsrug-docent daarom tot landelijk onderwijsambassadeur. René Katerbarg is een van de 14 leerkrachten die hiervoor gevraagd is. 

De Eco Show

Katerbarg gebruikt al jaren YouTube-video's om zijn economielessen te ondersteunen. In De Eco Show, die hij ook samen met collega's maakt, komen onderwerpen als inflatie en koopkracht, internationale handel en ondernemingsvormen langs. Sommige filmpjes zijn al tienduizenden keren door leerlingen en docenten uit heel Nederland bekeken. 'Een onderwerp blijft op deze manier vaak beter hangen dan wanneer je het uit een boek leert. Het komt tot leven. Mijn passie is laten zien dat onderwijs veel meer is dan lessen van 50 minuten afdraaien en toetsen geven. Je wilt kinderen leren hoe de maatschappij in elkaar zit.  Als docent heb je heel veel vrijheid om dat doel te bereiken en wij willen ze daarbij helpen'.