Videoclip: Quarantaine, eventjes afzien

Hondsrug college steekt leerlingen hart onder riem met eigen coronalied

‘Quarantaine, eventjes afzien’.  Met dit door leerlingen en docenten gemaakte coronalied steekt het Emmer Hondsrug College zijn thuiswerkers een hart onder de riem via YouTube en Facebook.

Opbeurend

De videoclip is dinsdagochtend aan alle bijna 2000 leerlingen gemaild en is ook via YouTube en de facebookpagina van de school te bekijken. ‘Een song met een knipoog, heel herkenbaar voor iedereen die bij het Hondsrug College betrokken is. Voor anderen een opbeurend nummer dat mensen hopelijk wat moed geeft in deze lastige tijden,’ licht tekstschrijver en muziekdocent Geosy Kleefman toe.

Nieuwe energie

De docenten kwamen op het idee omdat door de coronacrisis de paasviering van het Hondsrug College niet doorging.’ Een aantal collega’s, waaronder ikzelf doen dan vaak iets leuks. Dat kon dus dit jaar niet en dus besloten we het op deze manier te doen. Best een opgave want samen repeteren was er natuurlijk niet bij. Het was dus een kwestie van alle aangeleverde muzikale puzzelstukjes tot een pakkend geheel te maken en dat is prima gelukt. Hopelijk slaat onze productie aan en geeft het mensen nieuwe energie. Dan zijn wij als producenten dik tevreden, ’aldus Kleefman.