Hondsrug leerlingen steken ‘eenzame’ ouderen hart onder de riem

Honderden ouderen in Emmen ontvingen deze week een eigengemaakte kaart van het Hondsrug College. De kaarten zijn gemaakt door leerlingen en bedoeld als hart onder de riem voor bewoners van bijvoorbeeld verpleeg- en verzorgingshuizen die in deze rare tijden geen bezoek mogen ontvangen. Ruim vierhonderd leerlingen ontwierpen de kaarten tijdens de lessen religie.

Trots

Dit tot trots van hun docenten waaronder Linda Oosterhoff-ter Haar. “Wij als docenten hebben het bedacht, maar het echte werk is door de leerlingen gedaan.  Zij hebben er veel energie en liefde in gestoken. Veel van hen hebben een opa of oma die ze noodgedwongen niet mogen bezoeken en dat zit ze hoog. Door middel van deze kaarten kunnen ze dat laten merken en op die manier hun eigen emoties een plek geven”.

Compliment

Het mooie is dat één van de ontvangers de Miniman van Dagblad van het Noorden belde en via deze weg de makers een compliment gaf. Daar waren de leerlingen echt blij mee. ‘Het is echt fijn dat wij als school onze mede-Emmenaren hebben kunnen helpen.’ aldus Linda Oosterhoff.