Schoolexamens mavo begonnen

Vandaag kwamen er voor het eerst weer leerlingen naar school. In dit geval rond de honderd examenleerlingen mavo die de kijk- en luistervaardigheidstoets Nederlands (onderdeel van het schoolexamen) gingen maken. Dit is een opkomst van 99%. Er zijn de nodige voorzorgsmaatregelen genomen: Grote plakkaten met regels/maatregelen bij de ingang, desinfecterende gel, natte papieren doekjes en meteen na het handen wassen plastic handschoenen aan voordat je verder kon gaan. Meteen naar het lokaal, waar de toetsen al klaar lagen en een eigen pen gebruiken.

Extra verspreid

Waar normaal vijf lokalen (4 voor de klassen en 1 voor de dyslecten) gebruikt worden, werden nu tien lokalen benut zodat de leerlingen op ruime afstand, verspreid van elkaar konden zitten. In plaats van vijf docenten waren er nu ruim twintig medewerkers actief om alles in goede banen te leiden.

Trots

'Leerlingen vonden de situatie wel een beetje gek, maar volgden alle instructies op en werkten allemaal mee. Ik ben supertrots op hen.' aldus mavo teamleider Charlotte Westerman.

HC_Schoolexamen02.jpg

HC_Schoolexamen03.jpg

Schoolexamens mavo begonnen