Update Coronavirus 07

Beste leerlingen, geachte ouders/verzorgers,

We zijn nu een paar dagen bezig met onderwijs op afstand via Teams en eigenlijk gaat dat echt super goed! Natuurlijk is het voor zowel leerlingen als docenten echt even wennen; bijvoorbeeld hoe je overzichtelijk de chat gebruikt, hoe videogesprekken werken, maar ook om nu best lang achter een scherm te zitten.

We willen jullie graag een enorm compliment geven over hoe goed jullie hiermee omgaan!

Gelukkig krijgen we veel feedback van jullie en van de docenten. Blijf dat ook vooral geven! Daar luisteren we goed naar en dat gebruiken we om onderwijs op afstand nog verder te verbeteren.

Vanaf aankomende maandag, 23 maart, gaan we daarom een aantal dingen aanpassen.
Tekst gaat verder onder de video

Dat gaan we nu in vijf stappen aan je uitleggen!

  1. Vanaf maandag starten we de schooldag ietsje later, namelijk om 9.00 uur.
  2. Om 9.00 uur starten we met de hele school tegelijkertijd met een online work-out. Waarom dat nou weer? Nou, nu alle sportclubs een tijdje dicht zijn, is het heel belangrijk dat je toch in beweging blijft. Daarnaast werken je hersenen ook veel beter nadat je bewogen hebt! Normaal gesproken zorg je hier al een beetje voor door bijvoorbeeld naar school te fietsen, maar dat kan nu helaas niet meer. Daarom krijg je elke ochtend om 9.00 een nieuwe dagelijkse work-out in je mail, om ons allemaal gezond te houden en je hersenen echt ‘aan’ te zetten voor het eerste lesuur. Deel hoe jij hieraan meedoet met de hashtag #hondsrugfit
  3. Om 9.30 start dan het eerste lesuur! Ben je dan niet veel later vrij? Nee, want vanaf maandag duren de lessen nog maar 30 minuten. Het rooster ziet er dan als volgt uit:
09.00 uurOnline work-out met de hele school
09.30 uurLes 1
10.00 uurLes 2
10.30 uurLes 3
11.00 uurPauze
11.30 uurLes 4
12.00 uurLes 5
12.30 uurLes 6
13.00 uurPauze
13.30 uurLes 7
14.00 uurLes 8

Dit rooster geldt voor de hele school, dus we hebben ook niet meer te maken met vroege of late pauzes.

  1. De lessen gaan gewoon door via Teams. Zorg dus dat je de nieuwe lestijden goed in je hoofd hebt en zorg dat je aan het begin van elk lesuur in Teams in het online lokaal bent. Mocht je dat lastig vinden; zet dan gewoon even een wekkertje op je iPad die elk half uur even af gaat. Dan kun je dat mooi als bel gebruiken!
  2. Neem in de pauze ook echt pauze! Ga lekker even achter je scherm weg, eet een appeltje en knuffel je hond even. Adem even buiten lekker wat frisse lucht in. Zorg dus dat je niet de hele dag achter je scherm zit!
'Social distancing'

Tot slot en dat heeft niet direct met school te maken, maar als je naar buiten gaat, houd je dan aan de ‘social distancing’.

Dat betekent dat je elkaar niet onnodig in grote groepen op moet zoeken en dat je echt moet proberen om een beetje afstand van elkaar te houden. Doe je dat niet uit jezelf; dan is de kans best groot dat de overheid binnenkort met nog strengere maatregelen komt.

Check anders nog even deze video van de NOS om te zien hoe je dat het beste kunt doen:  

Tekst gaat verder onder de video

 

Zet hem op, blijf positief, samen gaan we dit doen!

Namens alle medewerkers van het Hondsrug College, 

Rolf Mulder en Gerald Bossenbroek 

College van Bestuur