ICT Lyceum nu ook voor mavo!

Ruim twee jaar geleden ging in Emmen het ICT Lyceum van start, een samenwerkingsproject van het Emmer Hondsrug College en de NHL Stenden Hogeschool. Dit initiatief is nog steeds uniek in Noord-Nederland. Vwo- en havo-leerlingen verdiepen zich naast hun reguliere vakken onder meer in de geheimen van het programmeren, digitale vormgeving, marketing en het bouwen van websites. Uit de evaluatie van de eerste twee jaar van dit project blijkt dat het ICT Lyceum een groot succes is. 

Nu ook voor mavo

Vanaf komend schooljaar gaan we het vak ICT ook aanbieden aan onze mavo leerlingen. Dit betekent dat binnen alle opleidingen aan het Hondsrug College gekozen kan worden voor ICT. Vanaf basis/kader via het vakcollege Media, vormgeving en ICT en voor mavo, havo en vwo via het ICT Lyceum. 

Op het ICT Lyceum krijgen leerlingen naast hun gebruikelijke vakken wekelijks vijf (of zes) uur les in ICT. In de onderbouw ligt daarbij de nadruk vooral op een brede ontwikkeling binnen de ICT. Leerlingen leren de basisvaardigheden in Office-toepassingen en gaan daarnaast onder meer aan de slag met het ontwikkelen van apps, websites en domotica. Ook leren ze programmeren en werken met micro-bits.

Leerlingen van het ICT Lyceum worden intensief begeleid door docenten. Leerlingen kunnen tijdens hun vwo-, havo- of mavo opleiding in de bovenbouw bepaalde modules al op een hoger niveau volgen.

Flyer ICT Lyceum (pdf bestand)