Hondsrug College scoort tijdens First Lego league

Het Hondsrug College sleepte maar liefst twee bekers in de wacht tijdens de regiofinale van de First Lego league (FLL) afgelopen zaterdag in Coevorden. Het Technasium van coach Henri Pragt won de prijs voor de beste presentatie terwijl team ICT lyceum onder leiding van Ite Teune beloond werd voor hun uitstekende samenwerking als team.

Beneluxfinale

Tijdens de regiofinale van de FFL streden 32 teams om diverse prijzen en een plek in de Beneluxfinale. Dat laatste zat er voor de Hondsruggers niet in maar ze waren er niet minder trots om.

Robot

Tijdens de FLL-wedstrijden moeten de deelnemende teams een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Met deze robot moest tijdens de finaledagen wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn. Tijdens de wedstrijden moet de robot vaak voorwerpen verplaatsen, ophalen of wegbrengen.

Onderzoek

Naast het meedoen aan de robotwedstrijd moest elk team binnen het jaarlijkse thema ook een eigen onderzoek uitvoeren over de maatschappelijke rol van techniek en technologie. De uitkomst hiervan moest aan een jury gepresenteerd worden. Het Technasium scoorde met een plan om de voormalige LTS aan de Stationsstraat om te bouwen tot toekomstbestendige studentenwoningen.

Hondsrug College scoort tijdens First Lego league