Eigen kunstwerk op Hondsrug College voor Sherida Spitse

Emmen - Oranje voetbalster Sherida Spitse heeft sinds deze week een plekje op de ’Wall of Fame’ van het Emmer Hondsrug College in de schoolzaal van De Es. De middenveldster onthulde de muurschildering maandag. Ze deelt de wand met andere succesvolle Nederlandse topsporters.  ‘Ik kom nu zeker nog eens terug om te kijken hoe ik erbij hang, ‘beloofde ze de toegestroomde scholieren. Sport is belangrijk op het Hondsrug College en kennis maken met een heuse topsporter hoort daarbij.

Meet&Greet

Spitse was in Emmen voor een training met leerlingen en een Meet&Greet met voetbalminnende eerstejaars. De 29-jarige topvoetbalster was onder de indruk van het kunstwerk. ‘Ik herken de situatie heel duidelijk. Het was tijdens het door ons gewonnen EK toen ik een hoekschop nam. Groot compliment en ik ben er echt trots op, ’aldus de Oranje-leeuwin. 

Selfie

Na de onthulling mochten de leerlingen hun vragen afschieten op de in Noorwegen spelende voetbalster. Ze geniet naar eigen zeggen van het werk omdat het ook haar hobby is. Minder leuk is volgens haar dat ze veel leuke dingen moet laten. Verjaardagen en bruiloften zijn min of meer taboe, net als een lekkere snack. Op straat herkend worden is voor Spitse geen probleem. Dat is voor haar een blijk van waardering. Voor de Hondsruggers een duidelijke uitnodiging om massaal met haar een selfie te maken.

Voor meer foto's klik hier.