Hondsrug College werkt aan vernieuwing Cruijff Courts

Tijdens schooltijd dagdromen over voetbal. Normaal gesproken is er dan altijd wel een docent die je weer bij de les roept. Zo niet voor de eerstejaars mavo-leerlingen van het Hondsrug College. Zij worden juist uitgedaagd om in de les met leuke ideeën over voetbal te komen en dan speciaal over de zogenoemde Cruijff Courts.

Beste voetballer

Dit zijn de trapveldjes die in veel wijken zijn aangelegd met hulp van de Johan Cruijff Foundation, genoemd naar de beste voetballer die er ooit op de Nederlandse velden rondliep.

Vakkanjers

De jonge Hondsruggers werd gevraagd met ideeën te komen. Alles met het doel om jongeren meer te laten bewegen. Ze doen dit in het kader van Vakkanjers. Een organisatie die de interesse in techniek bij jongeren wil stimuleren. In plaats van gewoon les te krijgen, werken de Vakkanjers in kleine groepjes aan opdrachten uit de praktijk. Zoals het vernieuwen van de Cruijff Courts. De scholen met de beste ideeën strijden tegen elkaar in een landelijke finale.

Fijn en veilig

Naast een fijne speelplek zijn de Cruijff Courts ook veilige ontmoetingsplekken waar je vrienden kunt maken. Lol maken dus en dat op een gezonde manier. Dat was de wens van de legendarische nummer 14. Als het aan hem had gelegen was buitenspelen trouwens een schoolvak geworden. De eerste van dit soort trapveldjes werd in 2003 aangelegd. Bijna vijftien jaar later is het daarom hoog tijd te kijken wat er beter en leuker kan.