Hondsruggers bouwen eigen escaperoom

'Waar is hier de nooduitgang?' vroeg de band Het Goede Doel zich ooit af. Honderden groep 8 en eerste klas leerlingen stellen zich volgend jaar vrijwel zeker dezelfde vraag, tijdens het tech-event Innofuture, dat wordt gehouden in het Emmer Fletcher hotel. De aanstaande brugklassers mogen dan een poging doen de weg te vinden in een door Hondsrug-leerlingen gebouwde en ontworpen escaperoom. 

Tweedaags evenement

Het tweedaagse evenement is op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari. De vrijdag is bestemd voor de laatstejaars van het basisonderwijs en de eerste klassers van het voortgezet onderwijs. Ze kunnen tijdens het evenement met eigen ogen, maar vooral ook handen, ervaren wat de techniek te bieden heeft. Denk aan drones, robots, gaming, 3d-printen, programmeren, mobility, energy, tech-jobs en meer. Allemaal zaken waar het Hondsrug College ruim aandacht aan schenkt.

Hersenkrakers

Zeventig eerstejaars Technasiumleerlingen laten in de escaperoom aan hun aanstaande medescholieren zien wat ze in hun mars hebben. De bezoekers mogen hun hersenen kraken over een aantal puzzels op onder meer wiskundig gebied. Reken maar dat het voor de bezoekers van de escaperoom een pittige klus gaat worden de uitgang te vinden.

Razend enthousiast

Technator Henri Pragt van het Hondsrug College: 'Iedereen is razend enthousiast. Vorig jaar liepen ze er zelf als achtste-groeper rond. Nu maken ze zelf iets speciaals voor hun oude schoolgenoten. Ze zijn bijna niet te remmen, zo fanatiek zijn ze.'