Leerlingen ondergedompeld in cultuur

Bijna zevenhonderd havo en vwo-leerlingen van alle Emmer middelbare scholen werden onlangs een hele dag ondergedompeld in cultuur. Dat gebeurde tijdens de Kunstontmoetingsdag, georganiseerd door de Kunstbeweging. Ook de Hondsrugscholieren konden zich uitleven met workshops hiphopdans, rap, drummen en nog veel meer.

Wennen aan de opera

Ze bekeken bijvoorbeeld een opera in de Grote Kerk. Dat was even wennen voor velen, maar toch was het ook voor het niet-ervaren publiek duidelijk dat de kwaliteit hoog was. De leerlingen waren niet overal even enthousiast over, zo betitelden ze de filmhuisfilm als traag, vergeleken met wat ze gewend zijn. 

Lekker lachen 

Het was hoe dan ook een drukke dag voor de leerlingen. Ze deden naast de Grote Kerk ook nog de bibliotheek, Loods 13 en het Atlas-theater aan. Vooral het dansen bij Loods13 viel in de smaak. Het was even heerlijk uitleven, na lang stilzitten of geconcentreerd muziek luisteren. Ook het cabaret in het Atlas-theater was een succes. 'Lekker lachen is altijd fijn', was de algemene reactie van de Hondsruggers. Ze hebben zich op de intensieve Kunstontmoetingsdag in elk geval niet verveeld.