Hondsruggers blijven scoren voor favoriete goede doel

De eerstejaars van het Hondsrug College hebben de afgelopen tijd bijna 3000 euro opgehaald voor de stichting Lymph&Co, die strijdt tegen lymfeklierkanker. De stichting is al jaren een van de vaste goede doelen waar onze school zich voor inzet. In totaal is al ruim 10.000 euro voor Lymph&Co ingezameld.

Actie

De leerlingen kwamen in actie in het kader van het jaarlijkse project BOSS, wat staat voor: Bedenk, Onderneem, Samen, Succes. Een project waarin ondernemerschap wordt gestimuleerd. De eerstejaars bepaalden eerst samen een goed doel en bedachten daarna acties om geld op te halen zoals bijvoorbeeld auto's wassen en knakworst en cup cakes  verkopen.

Tegenprestatie

De stichting Lymph&Co is blij met de steun vanuit Emmen en nodigde als tegenprestatie een delegatie van brugklasleerlingen uit in hun onderzoekslaboratorium in het Groningse UMCG. Een aanbod dat de leerlingen graag aannamen. Op het programma stond een rondleiding en uitleg wat voor onderzoek er met onder meer het  Hondsrug-geld gedaan kan worden. Vanzelfsprekend was er voor leerlingen ook uitgebreid tijd om vragen te
stellen.