Goud voor Hondsrug-turner Elwin Lok

Een medaille die ook een beetje uitstraalt op het Hondsrug College. Zo ziet de 17-jarige turner Elwin Lok uit Valthe zijn op de meerkamp behaalde gouden medaille. De vwo-leerling slaagde erin net voor zijn vwo-examen junior-kampioen van Nederland te worden. Het was het eerste kampioenschap op de meerkamp na tien jaar heel hard trainen. Bij de meerkamp moet een atleet alle zes onderdelen van het wedstrijdturnen uitvoeren. Na afloop was het
dubbel feest dus in huize Lok, want ook het diplomafeestje kon worden gevierd.

Pittige training

Elwin leverde een topprestatie. Terwijl zijn medescholieren na schooltijd naar huis konden, wachtte hem diverse keren per week nog een urenlange pittige training, 'Die overlapte regelmatig de lestijden. Gelukkig was school daar heel soepel in, zodat ik eerder weg kon. Dat was echt een zorg minder', kijkt hij terug.

Tussenjaar

Met de boeken ingeleverd en de vakantie voor de boeg is het nu tijd om naar de toekomst te kijken. Een vervolgopleiding is voor de kampioen komend jaar niet aan de orde. Elwin kiest voor een tussenjaar dat in het teken staat van turnen. Op deze manier kan hij wennen aan zijn overstap naar de senioren. 'Daar ligt het niveau een stuk hoger. Ik wil de tijd nemen daaraan te wennen.' Het is een belangrijke stap op weg naar de eredivisie, maar zover is het nu nog niet. 'Eerst vakantie', lacht de voormalige vwo'er.