Dromen van goud op de Athenespelen

Wie droomt er tijdens de gymles nou stiekem niet van om mee doen aan de Olympische Spelen? In gedachten sla je tijdens het volleybal de beslissende bal over het net en bezorg je je team Olympisch goud. Maar als je je ogen weer opendoet is de gymles voorbij en wacht er geen huldiging maar een pittige wiskundeles... Gelukkig zijn er de Athenespelen in Groningen. Leerlingen van ruim dertig scholen uit heel het land, waaronder het Hondsrug College, nemen het daar jaarlijks tegen elkaar op en leren gelijk de studiestad kennen.

Meedoen

Lissa Stern uit havo 4 was tijdens de afgelopen maand gehouden editie 2019 één van de deelnemers en verdedigde met haar volleybalteam de eer van onze school. Het Hondsrug College verliet het evenement zonder eremetaal, maar in dit geval was meedoen volgens Lissa echt belangrijker dan winnen. ‘De eerste dag wonnen we alles en leek de finale bij wijze van spreken in zicht. De tweede dag namen we het op tegen sterkere teams en verloren we alles. Jammer, maar we hebben wel veel plezier gehad', aldus de Schoonebeekse.

Voetbal en volleybal

De 16-jarige was een van de ruim dertig Hondsrug-leerlingen die meededen aan de Athenespelen waarop scholieren uit havo 4, vwo 4 en vwo 5 het tegen elkaar opnamen. Op het programma stonden onder meer tennis, tafeltennis, squash, klimmen, basketbal, voetbal, volleybal en atletiek. Maar niet minder belangrijk was het verkennen van de Groninger binnenstad. De stad wil zich met de spelen presenteren als studentenstad aan leerlingen uit het hele land.

Niet met lege handen

Helemaal met lege handen vertrokken onze schoolgenoten niet: ‘Iedere deelnemer kreeg een mooi shirt. Dat was wel cool', blikt Lissa terug. Ze is erg trots op het meidenvoetbalteam dat tweede werd. ‘Ik zou volgend jaar direct weer meedoen als dat zou kunnen. Helaas is er voor havo 5 leerlingen geen plek maar ik kan het de havo 4 leerlingen van komend schooljaar zeker aanraden.’