Doop nieuwe solarboot technasium

Zeven leerlingen van het technasium op het Hondsrug College hebben bij de Grote Rietplas hun nieuwe solarboot te water gelaten, waarna hij gedoopt werd door Jan van Leur, directeur van Teijin. Teijin is samen met Century hoofdsponsor van het project. Dit project is onderdeel van de Young Solar Challenge. De komende weken zullen de jongens met de CO2 neutrale boot wedstrijden gaan houden in heel Nederland. Vandaag werd na de doop alvast proef gevaren.

Behouden vaart

Jan van Leur, site manager van Teijin Aramid, doopte de boot en wenste de leerlingen een behouden vaart. "We hopen dat ze veel plezier hebben, hoog eindigen in de race en veel geleerd hebben van het project.
Teijin Aramid draagt graag bij aan regionale initiatieven waarbij de jeugd kennis maakt met techniek. In regio Emmen zitten prachtige technische bedrijven, waaronder wij. Deze bedrijven ontwikkelen innovatieve en duurzame producten. Teijin Aramid heeft een financiële bijdrage aan het Hondsrug College gegeven voor het meedoen aan de Young Solar Challenge".  https://www.youngsolarchallenge.nl/

Lichter en sterker

In de solar boat zit Twaron®, één van de aramide producten van Teijin Aramid. Twaron® wordt geproduceerd in Emmen, in de grootste aramide fabriek ter wereld. Door gebruik van dit materiaal is de boot lichter en sterker.