Rode loper uit voor Hondsrug-leerlingen bij première Brugklas film.

In plaats van school de verfilming van je favoriete tv-serie kijken. Wie wil dat nou niet?  Voor de leerlingen van MH1A werd deze droom werkelijkheid. De hele klas mocht als VIP naar het Atlas Theater, de première van de deels in Emmen opgenomen Brugklasfilm bijwonen. Als prominent is een kaartje kopen vanzelfsprekend uit den boze en in de rij staan te wachten op het filmbegin evenzeer. De scholieren schreden daarom over de rode loper naar binnen en werden vooraf ook nog eens mooi opgemaakt. Dat was tenminste bij de dames het geval. De heren werden door de kapper van een passende look voorzien. Ze waren daarmee helemaal klaar voor de fotoshoot met de Brugklas-acteurs.

Vlog

Het filmbezoek in het Atlas-theater was beslist geen vanzelfsprekendheid. Er waren volgens Milika Bouwers en haar vriendin Myrthe Schoenmakers veel meer kapers op de kust. 'Ik denk dat elke brugklasleerling in Emmen er wel bij
had willen zijn, maar je moest als klas een vlog maken en de makers van de leukste werden uitgenodigd. Wij lieten de school zien en vertelden dat we echt groot fan zijn van Brugklas en geen aflevering overslaan' aldus een trotse Milika.

Cool

De productie van het Hondsrug College viel in de smaak en dus konden de Emmer brugklassers hun tv en tegenwoordig ook filmhelden in levenden lijve zien. 'Dat was echt cool' geniet Myrthe nog na. 'Het is zo'n leuke serie en ook heel herkenbaar. Superleuk om ze dan een keertje in het echt te mogen zien. 'De film zelf kreeg van de Hondsrug-filmcritici trouwens een dikke tien. 'Het was spannend maar ook leuk om bekende plekjes zoals Wildlands en de hunebedden in de film te zien' constateert Myrthe. Beide twaalfjarigen gaan de film zeker nog een keer zien. Dat ze in dat geval wel een kaartje moeten kopen en op hun beurt moeten wachten doet er niet toe. Ooit zijn ze zelf acteur en rolt voor hen opnieuw de rode loper uit.