Koffiemorning Hondsrug College succesvol in actie voor stichting Opkikker

Emmen - De 'koffiemorning' van het Hondsrug College heeft vorige maand 120 euro opgeleverd. Het geld is bestemd voor de stichting Opkikker. Die organiseert sinds 1995 Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind. Families kunnen tijdens deze dagen even de zorgen van alledag vergeten en zich onderdompelen in leuke activiteiten.  

Gratis koffie

Ouders en omwonenden van het Hondsrug College konden de afgelopen tijd elke maandag gratis op school terecht voor een ‘bakkie’. De leerlingen van klas 3 en 4 van Zorg en Welzijn bakten voor de gasten iets lekkers voor bij de koffie. De ingrediënten werden beschikbaar gesteld door de Jumbo. Allemaal gratis en voor niets voor de stichting Opkikker dus. Wel werd de bezoekers gevraagd een kleine bijdrage te leveren voor de stichting. Die oproep was gelukkig niet aan dovemans oren gericht. 

Cheque

Het resultaat werd in de vorm van een cheque aangeboden aan de ambassadeur van Opkikker, Ramon Snippe. Voor hem was het een thuiswedstrijd want Ramon is leerling van het Hondsrug College en zijn zus is een opkikkerkindje. Samen met zijn ouders kwam hij langs om de dankbaarheid van de organisatie over te brengen. 

Overweldigende ervaring

De 120 euro komt absoluut goed terecht, verzekerde de familie Snippe. Zelf hebben zij al twee keer een Opkikkerdag meegemaakt. Alweer jaren geleden, maar ze zijn nog steeds onder de indruk. ‘Het is echt een overweldigende ervaring. Een dag lang voel je je de belangrijkste persoon op aarde. Wij mochten naar een bungalowpark, werden opgehaald door een auto met chauffeur en toen we aankwamen stond iedereen voor ons te klappen. Alles werd die dag uit de kast gehaald om het ons 200 procent naar de zin te maken. Eten, drinken, muziek, noem maar op’ aldus de moeder van Ramon. Ze gaf een groot compliment aan de leerlingen van het Hondsrug College voor hun inzet en bedankte de gulle gevers voor hun betrokkenheid.