Nick Jansen uit HV1B sinds deze week Held van Emmen

Nick Jansen uit HV1B mag zich sinds deze week Held van Emmen noemen. De 12-jarige schoot eerder dit jaar, samen met zijn zus, te hulp toen ze zagen dat een vrouw in elkaar werd geslagen. Ze noteerden het kenteken van de daders en haalden kussentjes en dekens voor het slachtoffer. Zij vond deze onverwachte hulp een echte heldendaad en vroeg daarom een jeugdlintje aan bij de gemeente Emmen. 

Smoesje

Afgelopen dinsdag was het zover. Nick werd met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt waar familie en de wethouder op hem en zijn zus stonden te wachten. ‘Het was allemaal heel vreemd. We kregen lekker eten en drinken maar ik had nog steeds niets door. Pas toen mijn nichtje zei dat ze een kadootje voor ons had begon een lampje te branden’ kijkt hij terug.  

Medaille en snoep

Van de wethouder kregen beide helden een medaille met daarop de tekst: “Held van Emmen”. Ook waren er cadeaukaarten en veel snoep. Hoe ik me voel?  Nou, eh, overdonderd denk ik. Het begint nu pas door te dringen. Al die aandacht. Ik wist niet wat me overkwam, heel apart ‘Vanzelfsprekend ging de medaille mee naar school en mocht Nick uitvoerig vertellen over zijn jeugdlintje. Wie denkt dat naast held van Emmen ook de held van klas HV1B is heeft het mis. ‘Ik ben nu echt niet de populairste jongen van de klas en dat hoeft ook niet want we hebben gewoon een hele fijne klas