“Koffiemorning” voor het Goede Doel op het Hondsrug College

Na een gezellig weekend weer aan de slag op maandag, is voor veel mensen geen makkelijke opgave. De naderende herfst met regen en wind zorgt ervoor dat mensen er minder vaak op uit trekken.

Gelukkig zorgen de leerlingen van klas 3 en 4 van Zorg en welzijn voor een ‘bakkie’ troost ofwel sterke koffie met een verrassing. Een lekker bakkie leut is vaak een echte opkikker, dachten ook de zorg- en welzijn leerlingen. De derde en vierdejaars organiseren daarom in oktober elke maandagochtend, behalve op 22 oktober tijdens de herfstvakantie, koffieochtenden voor ouders, opa’s en oma’s, familieleden en buurtbewoners. Een geurig kopje koffie, heerlijk geserveerd met een door de leerlingen zelfgebakken lekkernij. Ingrediënten hiervoor worden kosteloos beschikbaar gesteld door supermarkt Jumbo Weerdingerstraat.

Stichting Opkikker

De stichting roept iedereen op om een koffiemorning te organiseren, dus de afdeling Zorg en welzijn haakte hierop in. Klaarstaan voor een ander en saamhorigheid past bij de uitgangspunten van onze school. De ouders en andere gasten kunnen een vrijwillige gift doen voor de stichting Opkikker. Die organiseert sinds 1995 Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind. Families kunnen tijdens deze dagen even de zorgen van alledag vergeten en zich onderdompelen in leuke activiteiten.

Enthousiast

“De leerlingen van Zorg en welzijn van het Hondsrug College waren direct enthousiast over het idee“, vertelt docent Regina Twickler. In de keuken spatte volgens haar het enthousiasme eraf tijdens het bakken. Ook de aanwezige ouders, oma’s en buurtbewoners hadden het naar hun zin. Een lekker en gezellig begin van de week en ook leuk dat aan dit initiatief een goed doel is gekoppeld, was het algemene oordeel. Er volgen nog drie koffieochtenden; 8, 15 en 29 oktober, allen van 9:45 - 11:00 uur. Hopelijk is de speciale Opkikker collectebus tegen het einde van de maand goed gevuld!