Leerlingen op werkbezoek bij kankeronderzoekcentrum Groningen

Ruim 5000 euro haalden leerlingen van het Hondsrug College eerder dit jaar op voor de stichting Lymph&Co die strijdt tegen lymfklierkanker. Deze prestatie leverde hen een uitnodiging voor een bezoek aan het kankeronderzoekcentrum in het Groningse UMCG op. Thijmen Benus uit Vi1a was een hen. Samen met zijn schoolgenoten kreeg hij ondermeer een rondleiding over de onderzoeksafdeling.

Rondleiding

“Na een boeiende presentatie mochten we aantal labs bekijken en hoorden we hoe onderzoek wordt uitgevoerd. We zagen robots, microscopen en DNA. Natuurlijk moesten we ook allemaal een labjas aan’ blikt de jonge bezoeker terug. Daarna werd een foto gemaakt met de cheque die de Hondsruggers hadden aangeboden.

Vragenronde

Na al het kijken en indrukken opdoen was het tijd voor een vragenronde. ‘Ik wilde graag weten wat al die apparatuur die wij gezien hebben allemaal kost. Dat bleek om tientallen miljoenen euro’s te gaan. De onderzoekers waren dan ook erg blij met onze bijdrage want kankeronderzoek kost erg veel geld en zij hebben dat hard nodig’.