Taart en bekers voor Va1a

Taart en bekers deze week voor klas Va1a van het Hondsrug College. De leerlingen haalden ruim 2100 euro op voor het ouderenfonds. Dit gebeurde als onderdeel van het jaarlijkse project BOSS, wat staat voor: Bedenk, Onderneem, Samen, Succes. Alle eerstejaars komen dan in actie voor een zelf gekozen goed doel. Va1a koos voor het ouderenfonds en werkte tijdens en na schooltijd keihard voor dit doel.

Klasseboss

Va1a organiseerde ondermeer een doe-middag op een basisschool die ruim 300 euro opleverde. Ze stonden op de markt met bloembollen en strikten Olympisch kampioen Kjeld Nuis om sportproducten te signeren. Deze slimme zet leverde vijftig euro op. Een maand lang was het hard werken geblazen voor klasseboss Lieke Holwarda en haar klasgenoten. De twaalfjarige Lieke was coördinator en moest alles in goede banen leiden. Dat lukte wonderwel, en dus kon een cheque met een mooi bedrag aan het ouderenfonds worden overhandigd. Lieke: ‘We zijn allemaal best moe maar toen we zagen hoe blij de mensen van het ouderenfonds waren met dit geld was die vermoeidheid verdwenen.’   

Taart en bekers

De prestatie van Va1a werd door school nadrukkelijk beloond. Naast bekers voor de hoogste opbrengst en de leukste manier om het geld te overhandigen was er taart. ‘We hebben daar echt heerlijk van gesmuld. Echt leuk om te krijgen zoiets’ aldus de klasseboss die blij is met het succes maar nu ook wel weer toe is aan een paar maanden rustige lessen. Volgend jaar kiest Lieke Holwarda waarschijnlijk voor de School voor Ondernemend Leren zodat ze vaker met leuke projecten aan de slag kan.