Hondsrug leerlingen scoren voor het goede doel

De eerstejaars van het Hondsrug College hebben de afgelopen maand bijna tienduizend euro voor goede doelen opgehaald, een recordbedrag. De leerlingen kwamen in actie voor het jaarlijkse project Boss, wat staat voor: Bedenk, Onderneem, Samen, Succes. Ze bepaalden eerst samen een goed doel en stroopten daarna de mouwen op.

Auto’s wassen & bingo

Er werden auto’s gewassen, koekjes gebakken, lege flessen ingezameld, een bingo georganiseerd en veel meer leuke dingen gedaan. Het geld ging ondermeer naar de Stichting Ouderenzorg die blij gemaakt werd met 3200 euro en de stichting Lymph&Co die strijdt tegen lymfeklierkanker. Zij kregen 4000 euro. Maar ook het Leger des Heils en MS Research gingen niet met lege handen naar huis.

Leerlingen winnen ook

De goede doelen waren dus de grote winnaar maar de leerlingen wonnen en kwamen op een dik verdiende tweede plek. Zij haalden alles uit de kast om ‘hun’ goede doel te laten scoren en er werd ook buiten schooltijd in de avond en in het weekend enthousiast doorgewerkt. Dit leverde de school lovende woorden op van de marktmeester. Die was diep onder de indruk van leerlingen die op de markt hun producten aanprezen en dat nog wel op hun vrije zaterdag.

Taart en complimenten

Voor de succesvolste klassen was er vanzelfsprekend een beker. Wie daarvoor in aanmerking kwam werd beoordeeld door tweedejaars leerlingen van school voor ondernemend leren Zij waren vorig jaar actief voor het project Boss en wisten dus als geen ander wat er nodig is voor succes. Uiteindelijk was elke klas een winnaar want een eindbedrag van bijna tienduizend euro is fantastisch en iets waar we als Hondsrug College supertrots op zijn.