Hondsrug Passie brengt paasfeest tot leven

De eerste editie van de zogeheten Hondsrug Passie was een succes. De bijna tweeduizend leerlingen en docenten van de Christelijke scholengemeenschap beleefden het paasverhaal dit jaar op een interactieve manier.

Schimmenspel, muziek, toneel

De school koos er namelijk voor over het paasverhaal met onder meer schimmenspel, muziek en toneel letterlijk tot leven te brengen. ‘Op deze manier moet dit bijzondere verhaal ook voor jongeren weer gaan leven’ aldus schoolwoordvoerder Ben den Hamer. Samen met collega Charlotte Westerman en een groepje enthousiaste collega’s bedacht hij daarom de Hondsrug Passie.

Paasverhaal bleef overeind

De scholieren deden mee aan een quiz, maakten samen een afbeelding van Jezus aan het kruis en beleefden het verraad van Judas via een livestream mee. Verder speelde de schoolband met op de achtergrond beelden uit de musical Jesus Christ Superstar. ‘Het was een bijzondere ervaring die zeker niet sensationeel werd. Het respect voor het paasverhaal bleef volledig overeind. We vertaalden het alleen op een manier die jongeren in 2018 ook raakt. Ik denk dat zoiets ook van ons als onderwijsinstelling verwacht wordt.’

‘Chill’

‘Wel chill’ oordeelt Wendy de Jong uit Kb4c terugblikkend op de passie. Zelf kent ze het paasverhaal als haar broekzak geeft ze aan dus iets nieuws hoorde ze niet. Het evenement sprak haar desondanks erg aan. Ook Birgit Roling uit Ma4d vond de bijzondere vertaling van het paasverhaal ‘gaaf’. Beide dames noemden het ook heel bijzonder dat alles vrijwel vlekkeloos verliep. ‘Je moest soms even wachten maar dat is logisch want er zijn zoveel mensen bij betrokken. Dat was niet erg’ aldus de zeventienjarige.