Topdrukte tijdens Open Dag Hondsrug College

Veel vragen en nieuwsgierige blikken afgelopen woensdag tijdens de jaarlijkse open dag. Gevolg; overvolle parkeerplaatsen en soms filelopen door de gangen. De leerlingen van de toekomst kwamen massaal uitzoeken of het Hondsrug College ook hun school kon worden. 

Robots

Voor de 10 -jarige Sem Mulder was dit geen vraag meer. ‘Ik wil robots bouwen, programmeren en besturen. Dus kies ik voor het Technasium’ aldus een zelfverzekerde leerling van groep 7.  ‘Ik bouw altijd robots, maar ook tanks van Lego. Er is dus maar één ding dat ik wil en dat is het Technasium’ klinkt het zelfverzekerd. Moeder Mulder kinkt instemmend. ‘Vanaf groep 4 en 5 zegt hij dit al. Op school hebben ze hem ook advies gegeven met techniek verder te gaan, dus jullie zien hem waarschijnlijk wel verschijnen over ruim een jaar.’ 

Stemacteur

Noëll Schulte maalt niet om robots. Hij is dol op stemmen. In de letterlijke zin des woords. De 11-jarige heeft dan ook maar één droom en dat is stemacteur worden. Tekenfilms en films inspreken, dat ziet de achtstegroeper helemaal zitten. Een onzeker bestaan. Vandaar dat een goede opleiding, afgerond met een diploma, belangrijk is als vangnet. Noëll heeft vanuit school een mavo/havo advies meegekregen en het Hondsrug College is nadrukkelijk een optie. Van zijn Donald Duck-imitatie is men hier in elk geval duidelijk onder de indruk.    

Nieuwsgierig

Twee achtstegroepers, Mylan Warden en Bryan Hoogeveen rusten even uit van hun ontdekkingsreis door de school. Beide elfjarigen willen alles weten van het Technasium. ‘Ik ben nieuwsgierig hoe de techniek elkaar zit en daarom lijkt Technasium mij erg leuk’ aldus Bryan. Na een intensieve speurtocht door gebouw De Es, zijn de heren op doortocht via De Brink naar De Marke. Met een glas cola in de ene en een koekje in de andere hand, rusten ze even uit. Ze zijn tevreden over wat ze allemaal al gezien hebben. ‘Drama en zo', aldus Mylan. Prachtig allemaal, maar het zal de Hondsrug leerlingen in de dop zeker niet afleiden van hun uiteindelijke doel; het Technasium.   

Keukenprins

Een heuse keukenprins snoof ook de sfeer de op tijdens de open dag. De 12-jarige Camiel Wierenga is dol op koken. Als het even kan helpt hij zijn moeder in de keuken. ‘Lasagne maken en cake bakken vind ik erg leuk en dan echt alles maken. Niet opwarmen in de magnetron’ vertelt de chef in spe. Het Hondsrug College heeft indruk gemaakt op Camiel, maar een definitieve keuze heeft hij nog niet gemaakt. ‘Ik twijfel nog tussen het Hondsrug College en een andere school’ legt hij uit.