Gekke kersttruiendagen Hondsrug College leveren 1500 euro op

De gekke kersttruiendagen, net voor kerst op het Hondsrug College hebben 1500 euro opgeleverd. Het geld is bestemd voor de stichting Gambia Vooruit. Zij bouwt scholen in dit Afrikaanse land. De school heeft de Emmer stichting geadopteerd als vast goede doel. Voor elke gesignaleerde trui doneerde het Hondsrug College, de laatste schooldagen voor kerst 3 euro aan deze organisatie. 

Eerste actie

Directielid Rolf Mulder over de keuze van deze stichting als vast goed doel: “Het is een lokale organisatie. Onze leerlingen hebben daar sneller een klik mee dan met een landelijke of internationale organisatie. Vanzelfsprekend speelt de inzet van Gambia Vooruit voor scholenbouw in Afrika ook een belangrijke rol. De truiendag was de eerste actie, maar er staan in het nieuwe jaar meer op stapel."

Save the Children

Leerlingen konden zelf ook een bijdrage leveren door geld in collectebussen voor Save The Children te stoppen. Overal in het Hondsrug College stonden daarom collectebussen van deze organisatie. Voor 3 euro konden de leerlingen leeftijdsgenoten in bijvoorbeeld Afghanistan of Irak, aan een dikke warme trui en voor 20 euro aan een kachel helpen. Deze actie leverde in totaal 850 euro op.