Hondsrug legobouwers in de prijzen bij lego-robotwedstrijd

Een robot bouwen, ontwerpen en programmeren dat hij zelfstandig opdrachten kan uitvoeren. Het klinkt als een klus waar je weken denkwerk, liters chocolademelk en veel slapeloze nachten voor nodig hebt. De leerlingen van het Hondsrug College hadden afgelopen zaterdag die tijd niet. Zij kregen tijdens de regiofinale van de first Lego League (FLL) in Emmen maar een dag de tijd voor deze klus. Geen probleem voor onze medescholieren die prompt de beker voor beste robot in de wacht sleepten en er ook nog eens met de prijs voor het beste project vandoor gingen.

Geen finale wel trots

Een plek in de Beneluxfinale van deze toonaangevende legobouwwedstrijd zat er niet in maar desondanks was er toch alle reden om trots te zijn.

De FLL is een internationale wedstrijd waarin wereldwijd 80 landen de strijd met elkaar aangaan. Het is veel meer dan alleen een robotwedstrijd. Elk team voert binnen het jaarlijkse thema een eigen onderzoek uit met een maatschappelijk thema. Dit jaar was het thema Hydro Dynamics. De kinderen onderzoeken een probleem en bedenken daar een oplossing voor.

Passie en enthousiasme

De drie teams, bestaande uit havo technasium, vwo technasium en vakcollege leerlingen gooiden al hun kennis, enthousiasme en passie in de strijd. De Hondsrugrobot haalde veel punten binnen op een speciaal parcours, maakte indruk op de jury en het team haalde veel punten vanwege de goede samenwerking. Een perfecte krachtenbundeling dus tussen mens en machine. Jeanine Everhardus uit VT2A kijkt met veel plezier op de wedstrijd terug. Zij moest ervoor zorgen dat de robot het parcours vlekkeloos aflegde. Een spannende klus die gelukkig goed afliep.