Milana Zwiggelaar rapt het Atlas-theater plat

Het ene moment zit je in het Atlas theater te genieten van een muzikale show en het andere moment vragen ze je op het podium om mee te zingen. Dit terwijl een zaal vol medeleerlingen naar je kijkt. Niemand die het raar had gevonden als van de zenuwen de noten aan je stembanden waren blijven kleven. Milana Zwiggelaar uit HA2B had daar, ook tot haar eigen verbazing, geen last van. Alle tweedejaars waren te gast bij een voorstelling van de Eddyzoëyband, over de geschiedenis van de Nederpop. Van Boudewijn de Groot tot Lil' Kleine dus.  

‘iedereen riep mijn naam’

Aangekomen bij de rappers van vandaag vroeg Zoëy wie Drank&Drugs wilde mee-rappen op het podium. ‘Iedereen riep gelijk mijn naam,‘ kijkt Milana nog steeds een beetje beduusd terug. De 13-jarige havoleerling mag in de klas graag hardop meezingen als er muziek opstaat. ‘Dat gaat eigenlijk vanzelf. Ik hoor iets en dat deuntje gaat dan in mijn hoofd zitten. Ik sta er om bekend in de klas en dus was ik de klos zeg maar,' lacht de Emmense. 

Nauwelijks nerveus

Tijd om nerveus te worden was er nauwelijks. Voor ze het zelf door had stond ze op het podium en kreeg een microfoon in de handen geduwd. ‘Het eerste couplet ging wat moeilijk. Ik moest even wennen aan de schijnwerpers en de band om mij heen. Supernerveus was ik niet want eerlijk gezegd wist ik niet eens wie Eddy Zoëy was. Dat ie beroemd was van de tv, dat hoorde ik pas na afloop, gelukkig maar.’ Dankzij de schijnwerpers zag ze de zaal niet en dat hielp bij het rustig blijven. ‘Ik ben eigenlijk wel een beetje een koude kikker. Dus ik stond daar zeker niet te trillen op mijn benen,’ kijkt Milana terug. 

Ster

Na afloop van haar eerste solovoorstelling werd ze door haar schoolgenoten als een ster onthaald. ‘Iedereen wilde een high five en de volgende dag op school werd er uitgebreid over nagepraat. Of ik het weer zou doen als ik de kans kreeg? Ja hoor ik doe het zo weer. Het is hartstikke leuk om te doen.’