Hicham El Abdouni (MA4A) in debat met ministers

Een dagje vrij vragen omdat je met de minister in debat moet. Het klinkt als een spijbelsmoes in de categorie openstaande bruggen of niet startende fietsen. Voor Hicham El Abdouni uit MA4A is het geen smoes maar realiteit. De 16-jarige Emmenaar mag in april volgend jaar daadwerkelijk de degens kruisen met de excellenties in de Tweede Kamer. Hicham is namelijk uitgenodigd om mee te doen met het jaarlijkse Nationale jeugddebat. Komend voorjaar wachten hem eerst een aantal voorbereidingsbijeenkomsten.

 Vrouwen in de politiek

Onze medescholier deed het onlangs heel erg goed tijdens het provinciale jeugddebat in het provinciehuis. Hij hield een vurig pleidooi voor meer vrouwen in de politiek en verdiende behalve applaus dus ook deelname aan het landelijke debat, komend voorjaar.  

Politieke carrière?

Echt onder indruk toont de vierdejaars mavoleerling zich niet. ‘Laat maar komen dat debat. Het lijkt mij erg leuk om mee maken. Spannend? Nee, niet echt, maar dat kan nog komen.’ Debatteren en discussiëren ziet hij als een uitdaging. ‘Ik mag het graag doen in de klas en met vrienden. De wereld om mij heen is boeiend en geeft voldoende materiaal om over te praten.’ Of de Emmer debattopper later ook de politiek in wil weet hij nog niet. Ergens lijkt het hem wel wat, maar eerst lonkt een carrière als apothekersassistent.