Landelijke media-aandacht voor kandidaat-raadslid Kees Dijkstra

Hij zat er niet op te wachten maar het startschot van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraad is gelost door onze eigen Kees Dijkstra. De conciërge van De Brink  heeft na lang wikken en wegen besloten zich kandidaat te stellen voor LEF! De partij zit momenteel met twee zetels in de Emmer gemeenteraad. Op 21 maart hoopt Kees dus ook gekozen te worden. Voor de AVRO-TROS reden genoeg om een cameraploeg op de kandidaat-volksvertegenwoordiger uit Angelslo af te sturen. ‘Ik was wel iets gewend, maar nu moest ik over mijzelf praten en als nuchtere Drent doe ik dat niet zo graag.’

Nieuwelingen

De TV makers volgen diverse nieuwelingen in de politiek. Kees is een interessante keuze omdat hij fel gestreden heeft tegen de overlast in zijn wijk en daarmee succes boekte. Kees, die normaal gesproken liever op de achtergrond actief is, stond plotseling voor de voor de camera’s van regionale en landelijke tv-zenders en schoof bij wethouders aan tafel.  

Uitzondering

De combinatie politiek en school wil hij graag gescheiden houden maar voor 1 keer wilde ik wel een uitzondering maken. 'Ze willen mijn leven in beeld brengen en dan hoort school er echt bij' kijkt hij terug op de reportage. Dat Kees hiermee het eerste TV interview van de verkiezingscampagne heeft gegeven had hij niet in de gaten. ‘Is dat zo? Haha, en dat voor een groentje in de politiek. Ik voel me vereerd’ lacht hij. Hij wil niet vertellen wat allemaal ter sprake kwam tijdens de opnamen. ‘De AVRO-TROS is weer weg en dus gaat mijn politieke pet af. Nu ben ik weer de conciërge van De Brink en daar mag je me alles over vragen. Politiek pas weer na schooltijd’ klinkt het stellig.