Derde editie Emmer zomerschool breekt record

Zevenennegentig procent van de deelnemende scholieren aan de jaarlijkse Emmer zomerschool is dit jaar alsnog overgegaan. Vorig jaar lag dit aantal op 85 procent dus is er een record gebroken. Ook alle Hondsrug-leerlingen de tijdens hun vakantie twee weken lang achter de boeken kropen wisten de afsluitende toets met een goed cijfer af te sluiten. Dat is een groot compliment waard voor deze hardwerkende jongeren, maar zeker ook voor de docenten die de eerste en de laatste week van hun vakantie opofferden om ze bij te spijkeren.

Samenwerkingsverband

De zomerschool is een samenwerkingsverband van de diverse scholengemeenschappen in onze regio. Klassikaal les is er trouwens niet bij. Zelfstudie en individuele begeleiding, daar gaat het om, met altijd een docent ter ondersteuning op de achtergrond beschikbaar.

‘Niet even rechtzetten’

De zomerschool is trouwens geen laatste strohalm als je je best niet hebt gedaan. Er met de pet naar gooien in het reguliere scholjaar en dat even rechtzetten bij de zomerschool gaat niet lukken. De school bepaalt of een leerling wordt toegelaten tot de zomerschool. Een rits aan onvoldoendes werk je in twee weken nu eenmaal niet eventjes weg. Maar een black-out of tegenslag is wel een goede reden om tijdens de vakantie in de schoolbanken te kruipen. Zo’n offday kan gebeuren maar moet je geen studiejaar kosten.  Het allerbelangrijkst is dat je op school goed je best hebt gedaan maar door omstandigheden het net niet hebt gered.