Hondsrug hiphopper scoort met WK-Brons

Het schooljaar eindigen met een goede cijferlijst en beginnen met een heuse bronzen medaille. Onze derdejaars Marcia Bosman uit Nieuw-Schoonebeek kreeg het voor elkaar. Haar hiphop-dansteam Urban Feeling Crew van Dan´s Entertainment uit Emmen behaalde onlangs een derde plaats op het WK in Glasgow. Een hele prestatie voor onze mede-scholiere die nauwelijks internationale danservaring heeft. Eerder dit jaar stond ze met haar team voor het eerst op een EK en werd daar zevende. Genoeg voor een WK-startbewijs.

Geen snoepreisje

Wie denkt dat het om een snoepreisje ging met een paar dansjes tussendoor zit er totaal naast. Vier keer per week trainen als voorbereiding was heel normaal en ook tijdens het WK was het trainen wat de klok sloeg. Het harde werken betaalde zich uit. Marcia: ‘We waren er echt helemaal klaar voor. Er was een herkansing nodig om in de finale te komen, maar wat gaf dat. De eindstrijd was binnen en dat hebben we echt even goed gevierd.’

Afwachten moeilijkst

In die eindstrijd liet de Urban Feeling Crew zich opnieuw van zijn beste kant zien. ‘Het afwachten daarna is het moeilijkst. Je kunt niets meer doen en kijkt alleen maar uit naar het oordeel van de jury. ‘We stonden backstage met nog zes andere teams. De spanning steeg toen de 7e, 6e, 5e en 4e plek al waren genoemd. Opeens werden we voor de 3e plek op het podium  geroepen! Wat een geweldige verrassing was dat en een hele mooie ervaring! We hebben zo hard getraind, die bronzen plak was dan ook echt verdient. Het was stevig doorwerken in mijn vakantie maar ik had het voor geen goud, of brons willen missen,’ lacht onze danstopper.