Sportieve Hondsrug-helden schitteren tijdens triatlon

HARDENBERG - Je zou denken dat de docenten van het Hondsrug College momenteel hun energiereserves nodig hebben om nog even te pieken deze laatste weken voor de zomervakantie. Na een schooljaar hard werken is het nu eenmaal meer dan nodig de accu weer op te laden.

Onvermoede krachten

De mavo-docenten uit het team van de kersverse teamleider Charlotte Westerman en diverse vmbo-collega’s, beschikken kennelijk echter over onvermoede krachten. Maar liefst drie teams deden afgelopen weekend namelijk mee aan de triatlon van Hardenberg. Zo moest er, met een heel schooljaar in de benen, gepiekt worden tijdens de 20 kilometer wielrennen, 500 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen.

Charlottes Angels

Het idee van kwam van Charlotte Westerman. Vorig jaar was ze nog enthousiast toeschouwer in haar woonplaats. Dit jaar besloot ze mee te doen en noemde haar team Charlottes Angels. Samen met de collega’s Rutger Damhuis en Rene Katerbarg verscheen ze aan de start. ‘Het leek me een prima manier van teambuilding en dat bleek te kloppen. We hebben ongelofelijk veel lol gehad maar ook bikkelhard getraind‘ zegt de aanstaande teamleider met een knipoog.

Aanstekelijk

Haar enthousiasme werkte aanstekelijk, want uiteindelijk verschenen ook team ‘Komt Goed’ met Marije Panneman, Rudi Schut en Lianne Aalenhuis bij het vertrekpunt. Hetzelfde gold voor team ‘Droog&Zoeten’ bestaande uit Mariëlle Boon, Eva Kuipers en Marenke Hofstede.  De drie teams eindigen respectievelijk 19e ,22e en 27e. Petje af voor deze sportieve Hondsrug-helden.